aifa hazwani's FotoPage

By: aifa hazwani ariffin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-Jun-2006 17:05 Email | Share | | Bookmark
Perkampungan Air .... somewhere in Serusup..near Kota Kinabalu!

Pelabuhan Serusup... haha
Nak pegi...
Mereka2 yg meng'best'kan holidayku!
View all 11 photos...
Time ni, kitaorg melawat rumah mak angkat Kak Toni kat Serusup. Wahh kat sini, Bom Lembu (taik lembu..) merata2....mmg bebetul lembu2 ni buat jalan ni bapak derang punya!

Rumah mak angkat kak toni ni bebetul ngadap laut...seriau gak la..bile pikir..isk kalo tsunami ni...isk..air pasang ni x banjir ke rumah..etc2. Tapi tu lakan...org kata kalau takut ombak jangan berumah di tepi pantai (mengikut kondisi semasa..aku rasa perumpamaan ni harus diubah dari ombak ke tsunami...uh.scary!).

So..kitaorg naik bot penambang (which reminds me of Sarawak...hehe mama aku x kasik naik dulu, tp aku naik gak. dah sampai seberang baru aku bagito..ehhe ). 1st destination, Perkampungan air termiskin di Sabah....

Hmm...aku masa pegi..tatau kenapa tetiba rasa bersyukur sangat2 aku diberi peluang utk hidup dalam keadaan yg cukuppp selesa!
Palen best kat sini...masa pusing2 kat area rumah derang ni...tetiba ada bdk kecil ni keluar dan menjerit panggil2 kitaorg ... "Orang putih! Orang Putih!!" ahaaa...heheheh jadi org putih kejap
Rasa macam Miss World pun ada masa tu..senyum2 pandang orang, pastu siap melawat sekolah derang lagi...sekali lagi rasa cam Miss World cum Yang Berhormat! haha


Thursday, 29-Jun-2006 16:18 Email | Share | | Bookmark
Last Day....before leaving Kinabalu Pine Resort

Bergambar...
Clearer...
Alhamdullillah....hari last kitaorg kat sini, akhirnya dapat jugak tgk G.Kinabalu pagi2 dgn cerahnya. Wapun...terlepas lagi peluang nk tgk Sunrise. Tade rezeki, xpe la... X banyak gambar sangat dah...sbb nk save bateri camera

On da way back to KK, singgah gak National Park Kinabalu. Kat sini tempat utk org naik ke G.Kinabalu. and...again, kitaorg jumpa lagi group bdk UIA aritu. ahaha! Derang nak mendaki pagi tu.


Thursday, 29-Jun-2006 15:29 Email | Share | | Bookmark
Kebun Bunga

Hibiscus yang besar
Kaktus dan Gunung Kinabalu
Cantik...macam tirai.Ohoo mamat tu x kenal..tourist gak
Ni plak Kebun Bunga.... Biasa je la..macam kat Cameron. Attraction dia...bunga raya dia besar gile! Hybrid kot? Gemuk2...daun dia pun besar2 (ye ar...dah bunga besar..takkan daun kecik lak kan?). Taman Kaktus pon ade...~


Thursday, 29-Jun-2006 12:10 Email | Share | | Bookmark
Kundasang War Memorial - The Most BEAUTIFUL Place in KUNDASANG!

the entrance
climbing is nothing for us. haha
brit,aussie,nz flags
View all 19 photos...
Tengok pintu gerbangnye orang mungkin akan bajet tempat ni sekadar memorial perang yg biasa2 aja. Tp...like i said b4 let the pictures do the talking. Tengok senirik. Landscape tpt ni cantik gila! Lagi2 kat sini la nk tgk Gunung Kinabalu kat spot palen cun...

Aku x de skill photography...so..mungkin keindahan tempat ni x sampai! Apepon..tgk je la ape yg ade eh?

Lupe..ni tempat utk mengingati POW (Prisoner of War/Tahanan Perang) masa zaman Jepun. Ramai ar tentera Britih dan negara jajahannya mati masa ni. Mungkin situasinya sama macam kezaliman Jepun masa Keretapi Maut. Tahanan ni larikan diri dari Sandakan dengan berjalan kaki ke Ranau (Kundasang di daerah Ranau), tp hanya enam orang saja yg survive sampai ke Ranau...selebihnya meninggal dunia. Imagine la... betapa jauhnya derang jalan. Kalo ikut naik kereta x silap dgr, mau2 5-6 jam..NAIK KENDERAAN? Jalan Kaki? Hmm...~


Thursday, 29-Jun-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kenderaan Paling Berjasa

 
 
Ni la kenderaan yg mengangkut kami most of da time...Tengok...nampak cam uzur je..Tapi GAGAH nih...turun bukit naik bukit..lopak sana lopak sini redah. Paling thrill kami bertiga yg dok belakang ni....hahahah! cam naik rollercoaster!


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net